Abant İzzet baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetleri kapsamında Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Çiğdem KILIÇ tarafından “Çocuk İstismarı” konulu bir seminer verilmiştir.

Seminerde, çocuk istismarı vakalarının %50’ye yakınının okul öncesi çocuklarında gözlemlendiği ve bu nedenle okul öncesi öğretmenlerinin istismarı önleme ve bildirme hususunda önemli bir konuma sahip oldukları vurgulanmıştır. Ayrıca seminerde istismar türleri, Türkiye’de ve Dünyadaki durum, istismarı tanıma ve önleme yöntemleri, bu konudaki hukuki düzenlemeler, istismar durumunda öğretmenlerin izlenmesi gereken yollar ve yargılama sürecinden bahsedilmiştir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi © 2018 Sayfa Başı